Behang is hip – We are Colour behang

Koester je heimwee naar het behang van vroeger? Of vind je behang gewoon tof als eyecatcher of als sfeermaker in je huis? Lees het verhaal achter ons ‘We are Colour-behang’ en word een nog grotere fan van behang! 

Behang is hip!

De voordelen van behang zijn niet te onderschatten. Je kan er heel gemakkelijk een aantal effecten mee verkrijgen die je anders bijna onmogelijk op je muur kunt realiseren, zoals de look van ‘verweerd leder’ of ‘métalisé’. Behang is ideaal om een muur, een nis of een paneel te accentueren of om naar hartenlust te experimenteren op plaatsen waar je vroeger een verfkleur of iets anders zou gebruiken als finishing touch.

Naast het visuele zorgt behang ook voor dat ‘instant effect’. De ruimte of de muren hebben meestal niet veel extra meer nodig om ze aan te kleden. Je bespaart zo op accessoires of op speciale, vaak duurdere of moeilijke verftechnieken.

Alhoewel behang eigenlijk nooit echt is weggeweest, zijn de ‘florale’ en ‘botanische’ prints enorm in opmars. Ook de ‘retro-behangen’ blijven het goed doen, want mensen zijn nog altijd op zoek naar deze ‘collectors items’.

 • We Are Colour collectie behang
 • We Are Colour collectie behang
 • We Are Colour collectie behang
 • We Are Colour collectie behang
 • We Are Colour collectie behang
 •  

Op zoek naar 5 ontwerpers

Voor de 5 nieuwe woonsferen Next, Art, Cult, Joy en Raw binnen We are Colour wilden we de behangcollectie uitbreiden. Via social media hebben we een oproep gelanceerd naar 5 creatieve ontwerpers. Voorkennis was geen must. We waren niet per se op zoek naar professionals, maar vooral naar creativiteit. 50 enthousiaste creatievelingen schreven zich in.

Workshops

We nodigden alle 50 deelnemers uit op 3 workshops, met telkens een specifieke spreker die perfect aansloot bij de leefwerelden die we voor ogen hadden. Voor Next was het Mats Rombaut, die schoenen ontwerpt met vooruitstrevende materialen, voor Art en Cult was het designjournaliste Leen Creve en voor Joy en Raw werd het Karina Schoors, de experte in het maken van moodboards.

Tijdens de workshops werden de deelnemers helemaal ondergedompeld in het We are Colour-verhaal met tips & tricks omtrent creativiteit, ontwerpen, het maken van moodboards enz. Iedereen was goed voorbereid en helemaal klaar om zelf een eigen moodboard te maken.

Van 50 naar 15

Uit de 50 moodboards selecteerden we er 15. Deze 15 personen gingen enthousiast in gesprek met BOSS Paints specialisten. Op basis van die inspirerende gesprekken werden ze gematcht met de woonsfeer die het best aansloot bij hun eigen persoonlijkheid en bij de ‘persona’s’ die we per leefwereld hadden opgesteld. Uiteindelijk mochten ze zelf allemaal 1 behang ontwerpen.

Van 15 naar 5

Dit was geen makkelijke opgave, want de 15 ontwerpen waren allemaal top. Finaal kwamen er 5 winnaars uit de selectie, die elk in hun meest passende leefwereld een aantal behangdesigns mochten ontwerpen.

Meet the winners:

We Are Colour collectie - Woonsfeer Cult: David Boon

— Cult: David Boon

 

We Are Colour collectie - Woonsfeer Art: Riet Proot

— Art: Riet Proot

 

We Are Colour collectie - Woonsfeer Raw: Elke Decock

— Raw: Elke Decock

 

We Are Colour collectie - Woonsfeer Joy: Donnie De Neef

— Joy: Donnie De Neef

 

— Next: Fien Meelberghs

Van ontwerp tot special effects

De ontwerpers gingen aan de slag en werden hierbij ondersteund door de kleur- en behangspecialisten van BOSS Paints. Kleuren kiezen, het design finetunen, het effect van het behang bekijken, maar tegelijk ook inschatten en rekening houden met wat technisch en kwalitatief haalbaar is.

Een aantal van de behangontwerpen hebben met verschillende technieken wel een heel ‘special effect’ gekregen. Een paar voorbeeldjes:

   • Art: bij de behangdesigns met tegels zorgt het gebruik van schuim en polyrough mat voor het reliëfeffect en bij de behangen met vlinders en kevers garandeert glans mica het ultieme glanseffect.
   • Joy: In deze collectie zorgen 100% brons-, zilver- of goudkleurige details voor een ‘metallieke glans’.
   • Raw: de 3 behangsoorten met nerven bekomen hun reliëfeffect d.m.v. hard schuim.
   • Next: in deze collectie zorgen polyrough en fond interference niet alleen voor reliëf, maar ook voor een ‘spiegeleffect’. Door de lichtinval lijkt het behang te veranderen van tint als je er langs loopt of wanneer je het vanuit een andere hoek bekijkt.
 • We Are Colour collectie behang
 • We Are Colour collectie behang
 • We Are Colour collectie behang

Colours … het stokpaardje bij colora

Naast de special effects is het voor ons topprioriteit dat de behangen perfect matchen en blenden met de verfcollectie. Aan de hand van specifieke kleurcodes is het geheel colour proof en sluiten de behang- en verfcollectie perfect op elkaar aan. Een hele klus, maar het garandeert een uniek aanbod.

 • We Are Colour collectie behang
 • WE Y100 PINK PEARL
 • WE Y96 BROWN BENCH
 • WE Y74 SUNRISE ORANGE

Kleurcode: WE Y100, WE Y96 en WE Y74

5 nieuwe woonsferen

Behang is Back! In onze 5 woonsferen vind je die atmosfeer van vroeger terug, aangevuld met tal van nieuwe specifieke invalshoeken. Benieuwd hoe je dit kan matchen in jouw interieur? Ontdek het hier.

Heb je nog vragen over hoe je jouw geheel eigen woonsfeer creëert bij jouw thuis? Breng dan zeker een bezoekje aan één van onze winkels of vraag kleuradvies aan. De colora coaches helpen je graag verder.

Reacties op:

Behang is hip – We are Colour behang

Jouw reactie
 • * Verplichte velden