Zet je binnenmuren extra in de verf: 5 creatieve tips!

Kriebelt het om je interieur te veranderen en heb je inspiratie nodig? Bij colora hebben we meer dan alleen gewone verf om je binnenmuren aan te pakken. Klaar om creatief aan de slag te gaan? We geven je graag een 5-tal creatieve decoratietips om je binnenmuren extra in de verf te zetten.

Muurstickers: je muren komen tot leven 

Muurstickers zijn een ideale manier om je interieur dat beetje meer pit te geven want ze zijn verkrijgbaar in heel wat stijlen, formaten, kleuren en figuren. Je vindt in ons assortiment dus zeker wat je zoekt. We hebben zelfs muurstickers waarop je kunt schrijven. Perfect als memobord of als tekenwand in de kinderkamer.

Naast het feit dat ze er leuk uitzien, kunnen ze ook een functioneel doel hebben. Denk maar aan een sticker met haakjes om je jas op te hangen of een kalender aan de muur. Meer ideeën voor muurstickers.

  • kapstok
  • kalender

Magneetverf: ophangen zonder beschadigen 

Magneetverf

Muren beschilderd met magneetverf zien er net uit als gewone geschilderde muren, maar ze zijn wel extra fun én ook handig. Je kan er immers allerlei zaken aan ophangen zonder je muren te beschadigen. De muren in jouw huis zijn dus meer dan zomaar een muur. Ze worden een functionele troef en tegelijk een extra eyecatcher.

Door magneetverf aan te brengen, kan je gemakkelijk magneten aan de muur hangen. Met deze magneten bevestig je dan allerlei tekeningen, posters, memobriefjes … aan de muur. Plakband, lijm, nietjes, punaises, spijkers of andere vervelende hulpmaterialen die je muur beschadigen, zijn dus verleden tijd. Lees ons artikel over magneetverf en ontdek waarop je moet letten bij het aanbrengen van de verf.

Beschrijfbare muren: tof én praktisch

Tover een gewone muur in de keuken, speelkamer of slaapkamer om tot één grote tekenwand of een reuzegrote post-it. Dat kan met één laag Smart Wall Paint. Naast muren kan je er ook tafelbladen mee bewerken. Perfect om je huiswerk op te maken, snel een berekening te maken op je bureau of vlug iets neer te krabbelen dat je echt niet mag vergeten.

Smart Wall Paint wordt gebruikt in scholen, universiteiten maar dat kan ook perfect bij jou thuis. Het enige wat je nodig hebt is een muur, een aangepaste whiteboardstift en de Smart Wall Paint natuurlijk, verkrijgbaar als transparante verf of gewoon wit.

  • smartwallpaint
  • smartwallpaint2
  • smartwallpaint3
  • smartwallpaint4

 

Experimenteer met kleuren en technieken

kalkverf

Wil je gezelligheid en warmte toevoegen, dan heb je tal van mogelijkheden. Met korrelverf creëer je een licht wolkeffect of een schaduwspeling. Met streepverf verkrijg je eerder een diepte-effect. Kalkverf is een minerale verf waarmee je dat authentieke kalkeffect verkrijgt, inclusief natuurlijke kleurschakeringen. Lees meer over kalkverf.

Wil je creatief met kleur aan de slag? Werk dan met lichte kleurvlakken, die de ruimte optisch vergroten. Let er wel op dat je de kleurvlakken niet onderbreekt door ramen of deuren. Voor extra gezelligheid kies je eerder donkere kleurvlakken en leg je bewust accenten. Zo’n donkerder kleur op de dagkanten van de ramen is ideaal om je ramen naar voor te laten komen.

De school bij jou thuis: creatief met bordenverf

bordenverf

Met bordenverf kan je eindeloos gek doen. Heb je nog een verloren hoekje, een kale muur of een saaie barkast waarop je toffe dingen kwijt wilt? Blackboard paint does the job! En het hoeft helemaal niet in het zwart. Met deze krasvaste verf verkrijgbaar in tal van kleuren maak je in 1-2-3 een memobord, waar je dat ook maar wenst. Of schrijf je boodschappenlijstje op de muur en neem er dan een foto van. Je zal gegarandeerd niks meer vergeten J. Ontdek hier nog toffe ideetjes voor bordenverf.

1+1 = TOP

Heb je al zin gekregen om je binnenmuren aan te pakken? Het topassortiment van colora garandeert een perfect resultaat met slechts 2 lagen. Combineer onze hoogkwalitatieve grondlaag Topprim met de uitstekende afwerklagen Topmat, Topsilk of Topsoft. Een topresultaat met een minimum aan werk.

Benieuwd hoe het moet? Bekijk het in deze video over binnenmuren schilderen.

Heb je vragen over je geplande schilderwerken of had je graag nog wat extra advies ingewonnen? Kom dan tijdens onze opendeurweek langs in je dichtstbijzijnde colora-winkel. Van 13 maart tot en met 19 maart staan onze deuren wijd voor je open, zelfs op zondag. Tijdens de opendeurweek krijg je 10% korting op ons volledige assortiment!

Deze producten heb je nodig om te slagen

Topmat

Onze matte plafondverf van topkwaliteit.

Vanaf € 17,56 voor 0,5 L

Detail
Topsilk

Onze halfmatte binnenmuurverf voor een perfecte afwerking.

Vanaf € 17,56 voor 0,5 L

Detail
Topprim

Topkwaliteits muurprimer voor binnenmuren en plafonds.

Vanaf € 20,35 voor 0,5 L

Detail
Limestone

Kalkverf voor decoratieve afwerking van binnenmuren.

Vanaf € 27,88 voor 0,75 L

Detail
Topsoft

Onze binnenmuurverf met lichte zijdeglans voor een perfecte afwerking.

Vanaf € 17,56 voor 0,5 L

Detail
Magneetverf

Watergedragen verf met fijne ijzerdeeltjes waarop magneten kunnen gebruikt worden.

Vanaf € 27,72 voor 0,5 L

Detail

Reacties op:

Zet je binnenmuren extra in de verf: 5 creatieve tips!

Jouw reactie
  • * Verplichte velden